- Odense Katedralskole - https://odensekatedralskole.dk -

Alice spiller Mie i “Kometernes jul”

Interview DEC 2021

Pludselig er Mie blevet 19 år. Hun er endt på en anden planet med Johannes, der også er blevet 19. De er endt på den niende planet i solsystemet. Sådan ender første afsnit af årets TV2-julekalender ”Kometernes jul”. Og dermed er vi både blevet introduceret til det, der er julekalenderens plot – og til den ældre Mie, der spilles af et ansigt, vi alle kender fra gangene her på Katedralskolen. Alice Finn Caspersen sidder nu på vores Hogwarts bibliotek og fortæller om den store oplevelse – om de kæmpe studier i Søby, hvor den niende planet blev bygget op, om at spille sammen med store og små stjerner og om at få sin skole til at hænge sammen med sin store passion, skuespillet.

Alice er elev på TGK – Teater Grundkursus.  Som et særligt skuespiltalent er hun fireårig elev hos os. Derfor har det være både spændende og utrolig lærerigt for hende, at være en del af den kæmpe TV2-produktion. Hun er vokset som skuespiller, og det er vigtigt. Det er nemlig dén vej, hun gerne vil gå. Hun er TGK’er og har deltaget i mange teateropsætninger både på Odense Teater og i den Fynske landsby, og har en fortid på det kongelige teaters balletskole. Men alligevel var det et nyt, stort skridt for hende at spille en så stor rolle på film. ”Det hele var jo en udfordring, for det var en masse first times for mig. Det var hele tiden noget, jeg ikke havde prøvet før”. Hun lærte hurtigt, fordi alle omkring hende var meget professionelle. ”De var alle supergarvede. Selv hende den mindste Kerstin, der spiller min lillesøster. Hun er otte ni år. She knows her shit. Det var svært i starten, men jeg havde mine øjne og øre åbne.” Alice kom hurtigt efter det og har lært utroligt meget. Det har været en kæmpe oplevelse for Alice. Og et vigtigt skridt på vejen.

 

Alice har i forvejen spredt sin uddannelse ud over fire år, fordi hun som et skuespiltalent går på TGK. Men ikke desto mindre var det hård kost, at få det hele til at gå op med skole. Hun optog dagligt i 8 uger i foråret, hvor hun i pauserne mellem optagelserne prøvede at følge med i undervisningen, der på det tidspunkt til hendes held var virtuel pga nedlukningen. Det var hårdt arbejde. Hun blev hentet halv syv hver morgen hos sin veninde i Valby og kørt ind på settet i DR Dramas gamle studier i Søby. Og så stod det ellers på coronatest, sminkning, prøveskydning, optagelser – og derimellem skole: Lektier, afleveringer, virtuel undervisning.

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da Alice blev kontaktet om sin rolle. ”Der skete egentlig det, der aldrig sker, at jeg blev ringet op af en, som jeg har castet for til nogle andre ting. Han spurgte om jeg havde lyst. Det gik egentlig ret hurtigt. Det var lidt over en måned før vi havde læseprøver”. Resten er historie. Eller begyndelsen på en historie, hvis det står til Alice. ”Nu er jeg jo færdig her til sommer, og er planen, at jeg skal på teaterhøjskole på Møn. Jeg vil sindssygt gerne forsætte af det spor og håber, at det åbner for nogle muligheder for mig.”  Vi krydser fingre – og nyder de 24 afsnit, hvor Alice giver den som Mie.