- Odense Katedralskole - https://odensekatedralskole.dk -

Corona-virus

Aktuelt om coronasituationen

Opdateret 18. september 2020

Begræns det sociale samvær

Smittetallet  i Danmark er lige nu så højt, at myndighederne har indført en række restriktioner med virkning fra d. 19. sept. kl. 12. 

Skoler er fortsat åbne, og alle faglige aktiviteter gennemføres inden for de gældende retningslinjer for uddannelsesinstitutioner.  

På Katedralskolen  er alle samlinger, caféer og fester udskudt, og vi opfordrer alle til at være opmærksomme på at begrænse socialt samvær i den kommende tid og vise særlig omtanke ved deltagelse i private arrangementer og fester og byliv.

På Katedralskolen har der siden sommerferien været tre elever, der har været konstateret smittet med COVID-19. I alle tilfælde  har skolen haft kontakt med relevante myndigheder og hjemsendt berørte elever og medarbejdere i en kortere periode. 

Situationen understreger, hvor vigtigt det er, at alle kender og følger de retningslinjer, der gælder på skolen:

Bliv hjemme, hvis du har symptomer på COVID-19

Hvis du har mistanke om, at du kan have COVID-19, hvis du har symptomer på COVID-19, eller hvis du er konstateret smittet med COVID-19, skal du blive hjemme og straks kontakte skolen.

Vask hænder/brug håndsprit straks efter ankomst til skolen

Alle skal vaske hænder eller bruge håndsprit ved ankomst til skolen. Hyppig håndvask og/eller brug af håndsprit er afgørende vigtigt i indsatsen mod spredning af COVID-19. Du skal derfor vaske hænder eller anvende håndsprit, hver gang du skifter lokale – og mindst hveranden time. Der er håndsprit ved i lokaler på skolen. Du er også velkommen til at medbringe egen håndsprit.

Hold afstand

Den generelle anbefaling er, at man bør holde ca. 1 meters afstand til hinanden; den anbefaling gælder, så snart der er plads til at holde afstand, fx i frikvarterer, på gangene, ved kantinen, når du har fri etc.

I selve undervisningen er denne generelle afstandsregel ophævet; der er derfor almindelig bordopstilling i klasselokalerne. Som led i forebyggelsen mod spredning af COVID-19-smitte skal du holde dig til din egen klasse/hold og så vidt muligt undgå at blande dig med andre elever.

Hvis du har været i udlandet

Hvis du har været i et land/område, hvortil Udenrigsrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser, skal du blive hjemme i selvisolation i 14 dage, inden du må møde på skolen. Du skal straks kontakte skolen, hvis du af denne grund ikke kan møde.

Mere information

Alle elever og medarbejdere  vil blive orienteret om adfærds- og hygiejneregler og alle andre nye informationer via Lectio.

Katedralskolen følger Sundhedsstyrelsens og Undervisningsministeriets retningslinjer og orienterer straks, hvis der er nyt. Vi beder til, at vi alle hjælper hinanden med at gøre alt, hvad vi kan, for at passe godt på hinanden og på dem omkring os.

Se evt. et uddrag af skolens information til elever her: http://kortlink.dk/27q8h [1]

Se også Undervisningsministeriets spørgsmål-og-svar om COVID-19 [2]