Elevaktiviteter

Fredagscafe

Ca. én gang om måneden afholdes der fredagscafe på skolen. Det foregår fredag efter skoletid, og er et arrangement som eleverne selv står bag - og selv tjener lidt penge på. Det kan fx være en klasse, der skal tjene lidt penge til deres studietur, eller det kan være en af skolens foreninger, der står bag. Det foregår i den hyggelige kantine, og der er sædvanligvis underholdning og konkurrencer, og salg af kaffe, kage, toast, pølsehorn, øl og vand.

Punch

Den 25. marts 1929 udkom Punch for første gang, og bladet er dermed et af Danmarks ældste skoleblade. Bladet, som nærmere er et magasin, har artikler, der strækker sig fra det seriøse til det sjove og finurlige. Artiklerne skrives, redigeres og layoutes alle af eleverne selv, hvor alle med lyst og interesse kan bidrage. Siden 2010 udkommer bladet tre gange om året, hvor det finansieres af reklamer og derfor er gratis for alle på skolen.

Du kan læse mere på Punch’s facebookside :)

AMOK

AMOK er en forening for alle musikere, musikglade og musikinteresserede elever på Katten. Som medlem af AMOK har du mulighed for at benytte dig af vores øvefaciliteter ved musiklokalerne i kælderen, samt at komme med til diverse events. Udover vores efterhånden famøse AMOK-Caféer afholder vi eksklusive medlemsfester og flere andre events i løbet af skoleåret.

Besøg vores facebookside, AMOK på Odense Katedralskole, smid et like og følg med!

Skolefester på OK: Elevfester og fest for gamle elever

Der er hvert år mulighed for at komme med til en række fester på skolen: i august holdes intro-fest for de nye 1.g- og 1.hf-klasser. Omkring 1. december er det tid for den traditionelle julefest for nuværende og gamle elever. Ved skoleårets afslutning er der gallafest for 3.g og 2.hf. Derudover byder skoleåret i øvrigt på en række velbesøgte og sjove fester i kantinen. Billetter til festerne sælges kun i forsalg - og kun til skolens egne elever. Der er læreropsyn ved festerne og derudover er der også ansat professionelle dørmænd til at passe på eleverne.

Skolekomedie(r) på OK

Danmarks ældste skolekomedie hedder Den utro Hustru. Den er skrevet af en Odenseansk skolemand, Christian Hansen, lige omkring Reformationen i 1530'erne. Hvis ikke den er skrevet direkte til Odense Katedralskole, så er det i hvert fald sandsynligt at man også her er begyndt på dette nye pædagogiske tiltag omtrent samtidig. Så skolekomedien på OK er altså en 450 år gammel tradition. Der er tradition for, at deltagelse i skolekomedien er åben for alle, ikke kun bestemte årgange. Der er som regel rift om at være med, så man skal gennem en prøve for at få en rolle. De sidste mange år har der været tradition for, at eleverne selv står for ALT arbejde med skolekomedien: manuskriptskrivning, musikkomponering, instruktion, fremstilling af kostumer og scenografi, lyd- og lyssætning, etc. Det er et imponerende stykke arbejde der ligger bag, og resultatet er af temmelig høj kvalitet. Billetter til skolekomedien kan købes i forsalg og ved indgangen.

Læs om tidligere skolekomedier på OK.

Teaterforeningen Kattens

En forening som med ujævne mellemrum opfører teater - se mere på www.kattens.info

Åben Skole

Hver torsdag slutter skoledagen efter 3. modul kl. 14:05. Dette sker for at give eleverne mulighed for at deltage i en lang række aktiviteter. På dette tidspunkt er der mulighed for at deltage i det der hedder "Åben Skole". Åben Skole er en række frivillige tilbud til eleverne:

• Musik: der er mulighed for at komme ned i musiklokalerne og synge i kor, spille i band, øve til forårskoncerten, etc.
  • Billedkunst: billedkunstlærerne står til rådighed for de elever der har lyst til at komme og udfolde deres kreativitet i forbindelse med maling, tegning, formgivning, etc.
  • Idræt: stadion og hallen er åbent for alle der har lyst til at komme ned og røre sig og mødes med andre elever på tværs af årgangene
  • Lektiecafé: i Orangeriet er der mulighed for at få hjælp til lektierne eller til at forstå noget af det man måske ikke lige fik forstået da det blev gennemgået i timerne

Læs meget mere om Åben Skole her.