Salamanca, Spanien

Odense Katedralskole har en udvekslingsaftale med gymnasiet I.E.S. Federico García Bernalt i Salamanca – en universitetsby, der ligger tæt på Madrid i det centrale Spanien.

Spanskeleverne på 2g-holdene SPA/1 og SPA/2 og eleverne fra studieretningsholdet i 2.a er i skoleåret 2016/17 ved at lære de spanske elever at kende. De udveksler præsentationsvideoer, Skyper og har i øvrigt kontakt gennem de sociale medier.

Fra 26. marts til 3. april 2016 tager de imod en gruppe af det spanske gymnasiums elever. De spanske elever indkvarteres hos de danske spanskelever og følger dels undervisning på skolen, dels et program, der indeholder kulturelle og sociale aktiviteter.

Til september 2017 skal eleverne herfra på udveksling i Salamanca, hvor de skal bo hos de spanske elever.

Det er planen at der også skal være mulighed for udveksling med spanierne i de kommende skoleår.