Salamanca, Spanien

Odense Katedralskole har en udvekslingsaftale med gymnasiet I.E.S. Federico García Bernalt i Salamanca – en universitetsby, der ligger tæt på Madrid i det centrale Spanien.

Spanskeleverne på 2g-holdene og eleverne fra studieretningsholdet har kontakt til de spanske elever at kende. De udveksler præsentationsvideoer, Skyper og har i øvrigt kontakt gennem de sociale medier.

Fra 26. marts til 3. april 2016 havde vi vores første besøg af en gruppe af det spanske gymnasiums elever. De spanske elever indkvarteredes hos de danske spanskelever og fulgte dels undervisning på skolen, dels et program, der indeholdt kulturelle og sociale aktiviteter.

I september 2017 var eleverne herfra på udveksling i Salamanca, hvor de boede hos de spanske elever.

Det er planen at der også skal være mulighed for udveksling med spanierne i de kommende skoleår.

Elever fra 3a 2017 fortæller:

"Udvekslingsoplevelsen til Salamanca har både været spændende og lærerig. Den har været med til at give et stort indblik i den spanske kultur. I spansktimerne har vi læst meget om hverdagslivet i Spanien, men bøgerne kan kun give et begrænset indblik i forhold til, hvad udvekslingsturen har givet os. Umiddelbart skulle man tro, at det er meget grænseoverskridende at bo hos en fremmed familie, hvor sprogbarrieren er stor. Det er det egentlig også, men efter den første dag sammen med spanierne og familierne bliver grænserne brudt. Spaniernes hverdag fungerer meget anderledes end vores, og som deres rektor sagde, er der ofte kun tid til at sove 5 timer. Det var selvfølgelig også noget, man skulle vende sig til, men intet man ikke kunne overkomme. Udover at spaniernes hverdag forløber anderledes, er familiemønsteret også noget mere traditionelt. En del af os oplevede, at der var faste roller i familierne, f.eks. var moderen meget hjemme. Vi har set rigtig meget – især Salamanca med dens gamle bygninger som f.eks. det gamle universitet, katedraler m.m. Vi besøgte også nogle mindre byer, som nogle af spanierne betegnede som ”my villages”, hvilket betød, at deres familier kom fra byen. Det kan varmt anbefales at tage med på udveksling. Vi har haft en super oplevelse."