- Odense Katedralskole - https://odensekatedralskole.dk -

Kunstneriske

Musikklasserne

Kunstneriske studieretninger

Musik fylder meget på Odense Katedralskole, både i musiktimerne og efter skoletid. Vores musikelever har musik i blodet, og det har Katedralskolen nærmest også. I hvert fald kan man næsten altid høre musik eller sang et eller andet sted på Odense Katedralskole – også efter skoletid.

Hvis du går i en af vores musikklasser, vil du opleve, hvordan musik bliver centrum for et stærkt fællesskab både i klassen og også på tværs af klasser i fx Musical, AMOK (vores musikforening), kor, funkband osv. 

En del af vores musikarrangementer foregår efter skoletid og også i enkelte weekender. Hvis du er elev i vores musikklasser, er det obligatorisk for dig at deltage i disse arrangementer, og du bliver nødt til at prioritere dem over fx fritidsarbejde. Til gengæld kan vi love dig og dine klassekammerater en masse fantastiske musikalske oplevelser med hinanden og med andre unge. 

Hvis du er optaget på MGK (Musikalsk Grundkursus), kan du få tilrettelagt et 4-årigt stx-forløb hos os, hvor du kan tage både MGK og studentereksamen på samme tid. 

En gymnasiehverdag med musik skærper lydhørhed, styrker kulturel bevidsthed og udvikler ens samarbejdsevne. (Viola, 2.m)

Studieretninger med musik

Vi udbyder to kunstneriske studieretninger: 

Musik A – Engelsk A
Musik A – Matematik A

Forskelle mellem vores musik-studieretninger

I vores Musik-Engelsk-studieretning får du engelsk på højeste niveau og bliver dermed ekstra godt rustet til “verdens vigtigste sprog”. Du kommer til at arbejde ekstra intensivt med at forstå engelsk og med at udtrykke dig korrekt og nuanceret både i tale og på skrift.

Jeg elsker at spille musik, og jeg synes, det er endnu federe, når jeg får lov til at gøre det sammen med andre. Netop derfor tænkte jeg, at musikstudieretningen måtte være oplagt for mig (Ellen, 2.m)

På Uddannelsesguidens adgangskort kan du se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til [1] (husk at du selv skal angive, hvilket fremmedsprog du har valgt, og hvilke valgfag du vælger).

I vores Musik-Matematik-studieretning får du matematik på højeste niveau og dermed styrket din evne til at tænke logisk, abstrakt og løsningsorienteret. Matematik og musik er begge fag, der benytter symbolsprog. Og i begge fag lærer du, hvordan du kan forstå, afkode og anvende sådanne sprog.

På Uddannelsesguidens adgangskort kan du se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til [2] (husk at du selv skal angive, hvilket fremmedsprog du har valgt, og hvilke valgfag du vælger).

Lone Bjørndal Thomsen

Rektor

Ring eller skriv

hvis du har spørgsmål eller brug for flere informationer