- Odense Katedralskole - https://odensekatedralskole.dk -

Naturvidenskabelige

Eksperiment og Teori

Naturvidenskabelige studieretninger

Det er på med beskyttelsesbriller og hvide kitler, når vores naturvidenskabelige elever laver forsøg i OKs moderne laboratorier. Og på med gummistøvler og varme trøjer, når de går udenfor og måler og tager prøver eller på anden måde indsamler empiri. 

En naturvidenskabelig studieretning er for dig, der er nysgerrig efter at forstå verden omkring dig – lige fra det store univers til de mindste byggesten. Du skal være interesseret i  koble teori og tekniske udregninger med praksis og forsøg. Du vil komme til at arbejde med at indsamle og bearbejde data og opstille matematiske modeller, bl.a. ved hjælp af en række it-værktøjer. Og du vil komme til at arbejde med eksperimentelle forsøg. 

I alle naturvidenskabelige studieretninger vil der foregå et samarbejde med gymnasiets øvrige fag, fx om etiske problemstillinger og om formidling af naturvidenskab. 

Naturvidenskab er i den grad internationalt, og derfor vil der også indgå arbejde med engelsksprogede naturvidenskabelige artikler.

Det, jeg bedst kan lide ved min studieretning, er selvfølgelig den vildt fede undervisning, men også, at studieretningen åbner op for rigtig mange videregående uddannelser, hvilket jeg synes, er en kæmpe fordel,” Amalie 1x

Naturvidenskabelige studieretninger

På Odense Katedralskole udbyder vi fire naturvidenskabelige studieretninger:

Matematik A – Fysik B – Kemi B
Bioteknologi A -Matematik A – Fysik B
Biologi A – Kemi B

“ Det bedste ved at gå på min studieretning er diversiteten i vores undervisning. Vores undervisning i kemi og fysik består af en blanding imellem teori og praksis, hvilket fungerer super godt” Marie 1x.                                                                                      

Forskelle på de naturvidenskabelige studieretninger på OK

De naturvidenskabelige retninger adskiller sig primært ved, at det forskelligt, hvilket af de naturvidenskabelige fag der er på højeste niveau. Her er nogle eksempler på emner i fagene: 

Fysik: Big Bang & det naturvidenskabelige verdensbillede. Galaksehobe, atomer, elektroner og neutroner. Bæredygtighed og nye energikilder. Vindkraft, atomkraft, kulkraft. Lys og lyd. Kraft og hastighed. Radioaktivitet og stråling.

På Uddannelsesguidens adgangskort kan du se, hvilke uddannelser en studieretning giver adgang til [1] (husk at du selv skal angive, hvilket fremmedsprog du har valgt, og hvilke valgfag du vælger).

Kemi: Grundstoffer – naturens byggesten. Ingredienser og tilsætningsstoffer i madvarer og kosmetik. Kemi i fx plast og beklædning. Lægemidler – virkninger og bivirkninger. Nye energikilder. Røngtenstråling og scanninger. Kemiske forbindelser, reaktioner og bindinger.

På Uddannelsesguidens adgangskort kan du se, hvilke uddannelser en studieretning giver adgang til [2] (husk at du selv skal angive, hvilket fremmedsprog du har valgt, og hvilke valgfag du vælger).

Bioteknologi: Bioteknologisk udvikling og etiske udfordringer. Brugen af stamceller. Reagensglasbefrugtning. Gensplejsning af planter. Kræftbehandling. Enzymer i husholdningen. Ingredienser i fødevareindustrien. Diabetesbehandling. Mikroorganismer, celler og enzymer.

På Uddannelsesguidens adgangskort kan du se, hvilke uddannelser en studieretning giver adgang til [3] (husk at du selv skal angive, hvilket fremmedsprog du har valgt, og hvilke valgfag du vælger).

Biologi: Mennesket som en biologisk organisme. Naturen i et modernes samfund. Hjernen og nervesystemet. Sundhed og livsstilssygdomme. Evolution og genetik. Miljøbeskyttelse og bæredygtig udvikling. Infektionssygdomme og epidemier. Celler og mikroorganismer.

På Uddannelsesguidens adgangskort, kan du se hvilke uddannelser en studieretning giver adgang til [4] (husk at du selv skal angive hvilket fremmedsprog du har valgt og hvilke valgfag du vælger)..”

Lone Bjørndal Thomsen

Rektor

Ring eller skriv

hvis du har spørgsmål eller brug for flere informationer