- Alma Ronja Blaabjerg 2.r
- marts 10, 2025
- 12:27
Efter flere måneders grå himmel og blæsevejr har foråret endelig meldt sin ankomst. De første par måneder af 2025 er rullet hurtigt forbi, terminsprøverne er overstået og vi er allerede i marts, hvilket forhåbentligt betyder lysere, varmere og længere dage. Med forårets ankomst kan det heller ikke undgås, at SRP, SSO, eksaminer og læseferier er lige rundt om hjørnet. Her kræver de lange skrivedage med høj koncentration, at der bliver holdt nogle pauser ind imellem. Derfor vil vi her dele en opskrift på en lækker citronkage fra Valdemarsro, som man kan bage i en af sine velfortjente pauser og nyde et stykke af, ude i solskinnet i en søgen på noget nyfunden energi.

Foto: Valdemarsro
Det skal du bruge:
– 175 g smør, blødt og stuetempereret
– 175 g sukker
– 1 tsk vaniljesukker
– 175 g marcipan, i tern
– 1 dl citronsaft
– 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
– 4 æg
– 200 g hvedemel
– 2 tsk bagepulver
– 1 knivspids salt
– 2 spsk blå birkes
Til citronglasur:
– 150 g flormelis
– 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
– 1 spsk blå birkes
Sådan gør du:
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter marcipan og citronsaft i, til det er helt ensartet og pisk til sidst et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.
Bland mel, citronskal, bagepulver, salt og birkes godt sammen og sigt melblandingen i dejen. Vend birkes fra sigten i til sidst og rør dejen sammen.
Kom dejen i en smurt form på 10 x 25 cm. Bag citronkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af.
Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft. Fordel glasuren over kagen, når kagen er kølet af, og drys til sidst med friskrevet citronskal og blå birkes.
Hvis ikke du er så meget til citronkage eller marcipan, så er der her et link til Valdemarsros hjemmeside, hvor der både er gode opskrifter på nem aftensmad og en masse andre desserter:
https://www.valdemarsro.dk