- Odense Katedralskole - https://odensekatedralskole.dk -

Sproglige

Sprog & verden

Sproglige studieretninger

Få besøg af en fransk skoleklasse, eller tag med på rejse og bo hos en af vores spanske venskabselever. Eller søg om at komme på fjorten dages udvekslingsophold ved vores venskabeskole i Mexico City. 
En stor del af vores sproglige elever deltager i løbet af deres gymnasietid i en udvekslingsrejse med en af vores venskabsskoler rundt omkring i Europa og får på den måde unik lejlighed til at træne sprog og lære nye kulturer at kende indefra. 

Sprog, kultur og udsyn til verden har særlig værdi for Odense Katedralskole. Vi udbyder derfor mange sprogfag på forskellige niveauer, både som 2. fremmedsprog i en ikke sproglig studieretning og som sprog i egentlige sproglige studieretninger. 

Desuden tilbyder vi vores  elever mulighed for at tage ekstra certifikat i fransk (DELF) og tysk (Goethe). 

Fælles for vores sproglige studieretninger  er, at de er for dig, der er nysgerrig efter at forstå sprog, mennesker og kulturer i verden omkring dig. 

  Sprog forbinder folk på tværs af landegrænser, og så er det bare vildt interessant (Sidse, 2.a)

Sproglige studieretninger

Vi udbyder vi følgende sproglige studieretninger:

Engelsk A – Tysk fortsættersprog A – Fransk begyndersprog A 
Engelsk A – Tysk fortsættersprog A – Italiensk A 
Engelsk A – Spansk A – Tysk fortsættersprog B/A 
Engelsk A – Spansk A – Italiensk A 
Engelsk A – Spansk A – Fransk begyndersprog A 
Latin A – Græsk A 

Sproglige studieretninger med engelsk

Engelsk er verdens vigtigste sprog og giver sammen med de øvrige sprog i vores sproglige studieretninger dig de bedste muligheder for at forstå og deltage i en globaliseret verden, hvor evnen til at kunne kommunikere med andre og udveksle informationer på mere end et sprog er af stor betydning. 

” Hvis man er interesseret i sprog og kultur giver en sproglig studieretning plads til fordybelse og fokus. Det er fedt, når man oplever, at viden fra timerne kan bruges uden for skolen.” (Katrine, 2.a)

Du vil komme til at arbejde intensivt med at forstå engelsk og med at udtrykke dig korrekt og nuanceret både i tale og på skrift. Du vil lære at analysere og diskutere både ny og ældre engelsk sagprosa og skønlitteratur; lige fra avisartikler til politiske taler. Og lige fra moderne rap-tekster til klassiske Shakespeare-dramaer. Du vil møde både moderne talt engelsk, som du kender fra film og tv, men du vil også komme til at nørde med ældre og poetisk engelsk sprog. 

Også for de øvrige sprog i din studieretning gælder det, at du vil arbejde intensivt med både tale og skrift og med de kulturer, sprogene anvendes i.

På Uddannelsesguidens adgangskort kan du se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til [1] (husk at du selv skal angive, hvilke fremmedsprog der er i din studieretning, og hvilke valgfag du vælger).

Studieretning med Græsk og latin

En studieretning for dig, der er interesseret i klassisk græsk og romersk kultur og for deres afgørende rolle for Vestens demokrati, filosofi, retorik, billedkunst, arkitektur og litterære genrer som fx drama og lyrik. 

I denne internationale verden vi lever i, er vi dybt afhængige af hinanden, og sproget må ikke være stopklodsen for de gode forbindelser, derfor sproglig linje.” (Elisabeth, 2.a)

Du vil fx komme til at arbejde med græske myter og opdage, at de både er fantastiske dramatiske fortællinger og også forklarer eksistentielle menneskelige grundvilkår. Du vil opdage, hvordan de klassiske myter er blevet anvendt igen og igen i alt fra store operaer, balletter og romaner til selv Disneyfigurer og reklamefilm. 

Du vil komme til at arbejde med retorik. Både med at analysere berømte taleres værker og med selv at udarbejde og fremføre en tale. 

I denne studieretning skal du arbejde intensivt med det græske og latinske sprog, og du skal kunne blive fanget af at nørde med grammatik og sproglig analyse. Dit arbejde med de klassiske sprog vil træne din evne til at tænke analytisk og logisk og give dig særlige fordele i forhold til de andre sprogfag, du har i gymnasiet – uanset om det er dansk, engelsk eller et andet fremmedsprog.

På Uddannelsesguidens adgangskort kan du se, hvilke uddannelser denne studieretning giver adgang til [2] (husk at du selv skal angive, hvilket fremmedsprog du har valgt (udover græsk og latin), og hvilke valgfag du vælger).

Lone Bjørndal Thomsen

Rektor

Ring eller skriv

hvis du har spørgsmål eller brug for flere informationer