- Smilla 2z
- maj 24, 2024
- 11:36
Hvis du, ligesom jeg, havde lidt ekstra tid en tirsdag eftermiddag eller måske bare ’craver’ noget sødt til din søde tand, er denne opskrift det, som du leder efter. Opskriften er en blanding af Valdemarsros og min mormors erfaringer med bagværk, og den slår aldrig fejl.
Arbejdstid: 30 timer
Tid i alt: 2 timer
Holdbarhed: 3 dage
Antal stk.: 10
Alt du skal bruge til selve dejen er simple ingredienser:
– 250g hvedemel
– 50g mandelmel
– 125g flormelis
– 1 knivspids salt
– 1 tsk vaniljesukker
– 180g smør (gerne koldt)
– 1 æg (sammenpisket)
Min mormor og jeg startede med at blande hvedemelet, mandelmelet, flormelissen, salt og vaniljesukkeret sammen i en stor skål. En stor skål er bedre end en lille 😉 Dette kan enten gøres med en dejmixer eller med hænderne, men så skal disse også vaskes inden. Derefter tilsatte vi smørret, som vi smuldrede i blandingen, indtil det var helt ensartet.
Det er vigtigt, at æggene ikke bliver tilsat i dejen, før den er helt ens – altså smuldrer mellem dine hænder.
Derefter tilsættes først halvdelen af æggene, så dejen bliver mere sammenhængende. Efter dette kan man tilsætte de resterende æg.
Dernæst satte vi dejen på køl i ca. 45 min.
Imens dejen var på køl, fik vi lige en kop te og kaffe, og tændte ovnen på 175 grader varmluft. Da der var gået de 45 minutter, rullede vi dejen ud på et stykke bagepapir med overstrøet mel, så det var nemmere at flytte rundt på.
Vi prøvede at rulle dejen ud på bordet, for derefter at flytte den, men dette skabte kun problematikker.
Derefter skal de bages i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter – indtil de er gyldenbrune.
Efter de 15 minutter tages pladerne ud af ovnen, hvor de skal køle af i ca. 15 minutter.
Det kendte ved hindbærsnitter er selvfølgelig fyldet – hindbær. Man kan selvfølgelig vælge at lave sit eget syltetøj selv, men ellers kan man gøre ligesom mig – hindbærsyltetøj på glas, går man aldrig galt i byen med.
Dertil skal I kun bruge 250g hindbærsyltetøj, og til pynt kan I bruge:
– 100g flormelis
– 50g vand
Et godt tip er at blande vandet forsigtigt i flormelissen. Min mormor og jeg lærte det på den ”hårde” måde, og vi blev nødt til at smide den første blanding syltetøj ud og starte forfra, fordi den blev for tynd og vandet. Dog rammer vi plet med, da vi blandede vandet forsigtigt i. Evt. tilsæt frugtfarve, hvis hvid glasur er for kedeligt.
Til sidst sættes prikken over i’et med drys – Vi brugte det kendte tivolidrys.
Nu er der ikke andet for end at nyde en hjemmebagt hindbærsnitte, som du med al ret kan nyde i fred og ro eller med en veninde – det er dit mesterværk, og det er din fortjeneste. Mums.
Velbekomme.