Søg efter materialer på skolens bibliotek. Tjek din lånerstatus.
At skrive en god opgave, forudsætter at du har fundet nogle gode kilder til at forklare de pointer og underbygge de påstande, du er kommet frem til.
Når du skal søge efter materialer til større opgaver, kan det være en hjælp, at reflektere over flere emneord at søge på. Brug fx et mindmap.
Start din informationssøgning med at kigge i en (grund)bogs litteraturliste. Det er en god ide at lade sig inspirere af de bøger/kilder/materialer som forfatteren har anvendt til sin bog. Virker bedste med ikke-aktuelle emner.
Følgende søgeteknikker er godt at kende til, således, at man kan styre sit søgeresultat i databaser og på nettet:
Kombination: Sæt flere ord sammen -> mere præcis søgning.
Eksempel: berlin historie mur
[virker ikke i google]
Frasesøgning: Sæt ” ” om de ord du søger på. Sikrer, at de ord, du søger på, står nøjagtigt ved siden af hinanden.
Eksempel: “det tredje rige”
De fynske folkebiblioteker, folkebibliotekernes adgang til databaser, hvor du kan søge i alt fra bøger til spil, film, musik og databaser. Man kan være låner på alle biblioteker. Det kræver oprettelse på det enkelte bibliotek.
Dog kan man kun anvende databaser online biblioteket i den kommune man bor i.
Bibliotek.dk, her søger du i alle danske bibliotekers materialer på én gang. Bestil hjem til bibliotek, hvor du er oprettet som låner.
Infomedia, database med avisartikler siden 1990’erne. Adgang via EMU. Kræver UniLogin
Danmarkshistorien.dk er en meget omfattende database fra Aarhus Universitet med masser af primærkilder, sekundærlitteratur, tidslinie, temaer og meget andet.
Faktalink, tidsskrift på nettet med 500+ artikler om både historiske og aktuelle emner. Masser af litteraturhenvisninger og kilder. Kræver UniLogin.
Litteratursiden.dk, folkebibliotekernes online magasin om litteratur, både aktuel og ældre.
Forfatterweb.dk, stort forfatterleksikon over primært danske forfattere både nulevende og klassikere. Desuden litteraturhistorie, perioder, genrer mm. Kræver UniLogin.
Arkiv over Dansk Litteratur [ADL], er et website, der offentliggør dansk skønlitteratur, hvor forfatteren har været død minimum 70 år.
Kalliope er et frivilligt projekt, hvor ældre, dansk lyrik offentliggøres tillige med biografiske oplysninger om digterne.
Mitcfu, Tv-udsendelser og få spillefilm. Som elev kan man søge, men ikke se, før en lærer eller bibliotekar har booket udsendelsen til én. Log ind med UniLogin.
Filmstriben, Folkebibliotekernes adgang til at streame spille- og dokumentarfilm. Både danske og udenlandske. Kræver, at du er oprettet som låner på biblioteket i din hjemkommune. Log ind med CPR og pinkode til biblioteket. Fås som app.
Ereolen, E-bøger og e-lydbøger: Folkebibliotekernes adgang til at læse e-bøger og høre e-lydbøger. Både danske og udenlandske. Kræver, at du er oprettet som låner på biblioteket i din hjemkommune. Log ind med CPR og pinkode til biblioteket. Fås som app.
Science Direct: Søg på det ønskede emne. Afgræns herefter til ‘Open access & Open archiv
Jernbanegade 34
5000 Odense C