fbpx
MENUMENU
  • Mød os
  • STX
    • Opbygning
    • Studieretninger
    • Optagelse
    • Talent
    • DGU
    • Studieretningsvælger
    • International
    • Eksamen
    • Studieplaner og undervisningsbeskrivelser
  • HF
    • Opbygning
    • Fagpakker
    • Optagelse
    • SU
    • Eksamen
    • Studieplaner og undervisningsbeskrivelser
  • GSK
        • Om GSK
        • Optagelse
        • Kursusoversigt
        • Studieforløb
        • Fag på Odense Katedralskole
        • Økonomi og SU
        • Kontakt GSK
  • SOF
        • Om SOF
        • SOF på Odense Katedralskole
        • SOF Ansøgning
  • Om skolen
        • Medarbejdere
        • Studievejledning og studievalg
        • Censor
        • Regler
        • Ledelse
        • Læse- og matematikvejledning
        • Lovpligtig information
        • GDPR
        • Teknisk-adm. personale
        • Bestyrelse
        • Kontakt os
Søg efter:
  • PUNCH

Forårsopskrift – hjemmebagte hindbærsnitter

  • Smilla 2z
  • maj 24, 2024
  • 11:36

Hvis du, ligesom jeg, havde lidt ekstra tid en tirsdag eftermiddag eller måske bare ’craver’ noget sødt til din søde tand, er denne opskrift det, som du leder efter. Opskriften er en blanding af Valdemarsros og min mormors erfaringer med bagværk, og den slår aldrig fejl.

Arbejdstid: 30 timer

Tid i alt: 2 timer

Holdbarhed: 3 dage

Antal stk.: 10

Alt du skal bruge til selve dejen er simple ingredienser:

–        250g hvedemel

–        50g mandelmel

–        125g flormelis

–        1 knivspids salt

–        1 tsk vaniljesukker

–        180g smør (gerne koldt)

–        1 æg (sammenpisket)

Min mormor og jeg startede med at blande hvedemelet, mandelmelet, flormelissen, salt og vaniljesukkeret sammen i en stor skål. En stor skål er bedre end en lille 😉 Dette kan enten gøres med en dejmixer eller med hænderne, men så skal disse også vaskes inden. Derefter tilsatte vi smørret, som vi smuldrede i blandingen, indtil det var helt ensartet.

Det er vigtigt, at æggene ikke bliver tilsat i dejen, før den er helt ens – altså smuldrer mellem dine hænder.

Derefter tilsættes først halvdelen af æggene, så dejen bliver mere sammenhængende. Efter dette kan man tilsætte de resterende æg.

Dernæst satte vi dejen på køl i ca. 45 min.

Imens dejen var på køl, fik vi lige en kop te og kaffe, og tændte ovnen på 175 grader varmluft. Da der var gået de 45 minutter, rullede vi dejen ud på et stykke bagepapir med overstrøet mel, så det var nemmere at flytte rundt på.

Vi prøvede at rulle dejen ud på bordet, for derefter at flytte den, men dette skabte kun problematikker.

Derefter skal de bages i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter – indtil de er gyldenbrune.

Efter de 15 minutter tages pladerne ud af ovnen, hvor de skal køle af i ca. 15 minutter.

Det kendte ved hindbærsnitter er selvfølgelig fyldet – hindbær. Man kan selvfølgelig vælge at lave sit eget syltetøj selv, men ellers kan man gøre ligesom mig – hindbærsyltetøj på glas, går man aldrig galt i byen med.

Dertil skal I kun bruge 250g hindbærsyltetøj, og til pynt kan I bruge:

–        100g flormelis

–        50g vand

Et godt tip er at blande vandet forsigtigt i flormelissen. Min mormor og jeg lærte det på den ”hårde” måde, og vi blev nødt til at smide den første blanding syltetøj ud og starte forfra, fordi den blev for tynd og vandet. Dog rammer vi plet med, da vi blandede vandet forsigtigt i. Evt. tilsæt frugtfarve, hvis hvid glasur er for kedeligt.

Til sidst sættes prikken over i’et med drys – Vi brugte det kendte tivolidrys.

Nu er der ikke andet for end at nyde en hjemmebagt hindbærsnitte, som du med al ret kan nyde i fred og ro eller med en veninde – det er dit mesterværk, og det er din fortjeneste. Mums.

Velbekomme.

Der er lukket for kommentarer.

Henrik

Henrik

TidligereForrige indlægLeder – Punch i blomst
Næste indlægLeder – Punch folder sig udNæste

OK’s musiksmag

Hvis du har brug for inspiration til din playliste, eller er interesseret i at vide

PUNCH

Opskrift på lækker citronkage

Efter flere måneders grå himmel og blæsevejr har foråret endelig meldt sin ankomst. De første

PUNCH

De første kvinder på OK

Det som vi i dag kender som gymnasiet, Odense Katedralskole, blev stiftet for ca. 750

Print artikel

Odense Katedralskole

Jernbanegade 34
5000 Odense C

66 12 22 40
post@odensekatedralskole.dk

Mandag-Fredag kl. 08.00-14.00

Links

  • Lectio
  • GymFyn
  • OS
  • Optagelse.dk
  • GymFyns PO

Følg os

  • Facebook
  • Instagram

Copyright © Odense Katedralskole 2018 | Sitemap | Cookies | Datapolitik

Cookies
Odense Katedralskoles hjemmeside anvender cookies, for at give dig som besøgende, den bedste oplevelse. Læs mere Accepter cookies
Privat & Cookie Politik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
GEM & ACCEPTÈR
MENU
  • Praktisk info
  • Kalender
  • Ringetider
  • Medarbejdere
  • Lovpligtig information
  • Sikker kommunikation
  • Bibliotek
  • GDPR
  • Censor
  • Ledige stillinger
  • Whistleblower-ordning
  • GymFyns PO
  • OK’s venner
  • Kontakt os

Odense Katedralskole

Jernbanegade 34

5000 Odense C


66 12 22 40 eller 20 90 88 92
post@odensekatedralskole.dk

MENU
  • Mød os
    • Elever
    • Medarbejdere
    • Kommende meet-ups
  • STX
    • Om STX
    • Opbygning
    • Studieretning
    • Studieretningsvælger
    • Optagelse
    • Talent
    • DGU
    • International
    • Eksamen
  • HF
    • Om HF
    • Opbygning
    • Optagelse
    • Fagpakker
    • SU
    • Eksamen
  • GS
    • Om GSK
    • Kursusoversigt
    • Studieforløb
    • Kontakt
    • Optagelse
    • GSK på Odense Katedralskole
    • Økonomi og SU
  • SOF
    • Om SOF
    • SOF Ansøgning
    • SOF på Odense Katedralskole
  • Om skolen
    • Om os
    • Ringetider skoleåret 23/24
    • Medarbejdere
    • Ledelse
    • Bestyrelse
    • Teknisk-adm. personale
    • Ledige stillinger
    • Lovpligtig information
    • Sikker kommunikation
    • Regler
    • Bibliotek
    • GDPR
    • Studievejledning og studievalg
    • Læse- og matematikvejledning
    • Censor
  • Kalender
  • Praktisk info
  • OK’s venner
  • GymFyns PO
  • Kontakt os
  • Lectio