- Signe Johansen 3d
- november 11, 2024
- 08:49
Forestil dig en dejlig efterårsdag, hvor solen skinner på træernes glødende blade. Det er den perfekte anledning til at forkæle sig selv med en lækker og luftig gulerodskage. Men selvom det ikke er en prangende solskinsdag, og det måske regner i stedet, så er gulerodskagen der for at peppe din dag lidt op. Kagen er også en god trøst, hvis du er blevet lidt skræmt på halloween.
Herunder er der en opskrift på en lækker gulerodskage, så du selv kan give dig i kast med at bage… hvis du tør!
Opskrift
Tid ialt: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Antal: 8 pers.
Ingredienser
150 g smør, blødt og stuetempereret
100 g sukker
100 g brun farin
4 æg
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
0,50 tsk salt
275 g gulerod, groftrevet
50 g valnødder, hakkede
Citron- og vaniljefrosting
125 g smør
1 tsk vaniljesukker
125 g flormelis
125 g flødeost, naturel
0,50 øko citron, lidt saft, og fintrevet skal
Til pynt
1 gulerod, i juliennestrimler
Velbekomme!
Kilde:
https://www.valdemarsro.dk/gulerodskage_opskrift/
Fremgangsmåde
Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt godt sammen og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og bland derefter også de revne gulerødder og hakkede valnødder i dejen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Bag den i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 45 minutter.
Lad kagen køle helt af på en rist og pynt derefter med frosting.
Frosting
Pisk smør, vaniljesukker og flormelis sammen med lidt citronsaft til det er hvidt og luftigt. Rør flødeost i og smør frostingen på kagen. Drys til sidst med fintrevet citronskal. Pynt med gulerodsstrimler.