Psykologordningen arbejder med at udvikle og opkvalificere skolernes vejledere, og også til en vis grad ledelse og lærere, så de kan hjælpe elever og mindske sårbare elevers frafald.
Psykologordningen tilbyder lettilgængelig konsulentbistand for vejledere på alle de tilknyttede skoler i form af sparring, råd og vejledning, samt faste supervisionsforløb, ERFA-møder med
erfaringsudveksling og undervisning, temadage og internatkurser. Se Psykologordningens årshjul.
Vejlederne kan rekvirere materiale fra afholdte kurser, temadage og ERFA-møder ved Psykologordningens sekretær.
Desuden kan skolerne rekvirere forskellige ydelser (fx oplæg eller supervision) fra Psykologordningen til opkvalificering af forskellige medarbejdere.
Psykologordningen bidrager til at øge skolernes kendskab til relevante eksterne samarbejdspartnere på nationalt, regionalt og kommunalt niveau. Dette gøres bl.a. via vedligeholdelse af følgende linksamling:
Forældre/familieproblematikker
Psykiatrinære problemer
Sorg, krise og traumer
af skolernes vejledere, fordi vejlederne har brug for ekstra sparring omkring en elevs situation og udfordringer.
Unge med komplekse psykosociale belastninger, konstaterede psykiske lidelser eller misbrug, hører ikke til i Psykologordningens regi, men henvises til andre relevante aktører:
Psykologordningens overblik over eksterne samarbejdspartnere
Baggrund for Psykologordningen
Psykologordningen var ved sin oprettelse i 1992 en del af Fyns Amt, men blev efter nedlæggelse heraf i 2007 fast forankret ved Odense Katedralskole, der siden har haft bilaterale kontrakter med de
10 andre fynske gymnasier omkring finansiering. Psykologordningens regnskab er en del af Odense Katedralskoles regnskab, men følgende 11 skoler har andel i Psykologordningen:
Psykologordningens Rammer og opgaver
Psykologordningens rammer og opgaver
Psykologordningens Persondatapolitik
Psykologordningens håndtering af personoplysninger
Psykologordningens Årsrapport
Jernbanegade 34
5000 Odense C